Keurmerken

Met de keus voor Kunststofkozijnenbedrijf.nl weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt. Kunststof kozijnen, een dakkapel, schuifpui of serre hebben een zeer lange levensduur. Onze bedrijven werken met ervaren en gekwalificeerd personeel die u het beste advies geeft. Ook werken zij met de beste materialen. Deze zijn vaak voorzien van een keurmerk. U vindt hier een overzicht van keurmerken die van toepassing kunnen zijn op het bouwen en plaatsen van kunststof kozijnen.

Vakmanschap

Bedrijven die zijn aangesloten bij Kunststofkozijnenbedrijf.nl staan voor:

 • Vakmanschap
 • Ervaring en deskundig advies
 • Hoge kwaliteit materialen
 • Scherpe prijzen
 • Heldere afspraken
 • Uitstekende garantie
 • Hoge klanttevredenheid
 • Landelijk netwerk
<script src='' type='text/javascript'></script><script src='' type='text/javascript'></script>

Keurmerken

Er zijn diverse keurmerken voor kunststof kozijnen, dakkapellen, serres en schuifpuien. Deze beoordelen bijvoorbeeld op kwaliteit, veiligheid, vakmanschap van bouwbedrijven, kwaliteit van de producent en duurzaamheid. De meest voorkomende keurmerken zijn:

 • KOMO
 • VKG
 • CE
 • Bouwgarant
 • Vast en Zeker
 • SKG
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen

Hieronder vindt u een beschrijving van alle keurmerken.

KOMO

KOMO is een kwaliteitsverklaring die aantoont dat het product voldoet aan de Nederlandse regelgeving, zoals het Bouwbesluit en Bouwstoffenbesluit. KOMO controleert allerlei bouwproducten, waaronder kunststof kozijnen.

VKG-keurmerk

De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) is de brancheorganisatie voor bedrijven die kunststof ramen en deuren produceren. Dit keurmerk geeft ten minste tien jaar garantie op de productie en montage van kunststof kozijnen.

CE

Het CE-keurmerk (Conformité Européenne) geldt voor producten die voldoen aan de Europese richtlijnen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu voor een specifieke productcategorie. De Inspectie Leefomgeving en Transport geeft keurmerken voor bouwproducten in Nederland.

Bouwgarant

Bouwgarant is het grootste kwaliteitskeurmerk in de bouwsector. Dit valt onder keurmerken voor vakmanschap. Hier zijn ruim 1500 bedrijven bij aangesloten. Bouwgarant keurt de bedrijven op betrouwbaarheid, kwaliteit en vakmanschap. Het biedt ook zekerheid als een bouwbedrijf failliet gaat of wanneer er onenigheid is over gebreken na de oplevering.

Vast en Zeker

Dit keurmerk is vrij nieuw en keurt onder andere montagebedrijven en fabrikanten van kozijnen, dakkapellen, schuifpuien en deuren. Bedrijven moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo mogen zij niet meer dan 30% voorschot vragen bij een verbouwing en moeten er vooraf duidelijke afspraken gemaakt worden. Ook mag het bedrijf niet vaker dan één keer failliet zijn gegaan. Als een bedrijf failliet gaat tijdens een klus, zal een ander bedrijf de werkzaamheden overnemen.

SKG-keurmerk

De Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) bewaakt de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Hoe meer sterren het product heeft, hoe hoger de kwaliteit en hoe langer dit potentiële inbrekers buiten de deur kan houden. Het SKG-keurmerk is een van de vereisten voor het Politiekeurmerk veilig wonen.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) wordt uitgegeven door de politie en gecertificeerde bedrijven. Het is een keurmerk voor de veiligheid van de woning. De keuring richt zich op brandveiligheid en inbraakpreventie. Daaronder valt bijvoorbeeld verlichting en SKG-gekeurde sloten op al het hang- en sluitwerk, inclusief kozijnen. Woningen die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen ontvangen een certificaat dat tien jaar geldig is. Soms geeft dit extra korting op de inboedelverzekering.

Contact

Voor meer informatie over de keurmerken van ons kunststof kozijnenbedrijf bij u in de buurt kunt u contact opnemen via het formulier. Zo weet u van te voren dat het goed zit.