Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel geeft uw (zolder)kamer direct meer licht en ruimte. Zo tovert u een donkere krappe ruimte om in een mooie kamer, slaapkamer, hobbyruimte of kantoor. De experts van Kunststofkozijnenbedrijf.nl geven u advies bij de keuze en plaatsen uw dakkapel zorgvuldig op uw woning. Dankzij lage onderhoudseisen heeft u er nauwelijks meer omkijken naar en kunt u direct genieten van het nieuwe uitzicht.

Voordelen kunststof dakkapel

Kunststof heeft verschillende belangrijke voordelen ten opzichte van een houten dakkapel. Het is energiezuiniger, gaat langer mee en is onderhoudsarm. Dat komt omdat het is gemaakt van polyester. Het beschadigt niet snel en het heeft weinig onderhoud nodig. Hout moet geschilderd worden om het materiaal te beschermen, maar kunststof heeft dit niet nodig, waardoor het nauwelijks onderhoud vraagt. Daarnaast is kunststof energiezuinig. Het materiaal zorgt voor een goede isolatie. U merkt dit aan de lagere energiekosten. Ook zal dit de ruimte in de zomer iets koeler houden, en in de winter blijft het warmer.

<script src='' type='text/javascript'></script><script src='' type='text/javascript'></script>

Vergunning

Vaak is er voor het plaatsen van uw dakkapel geen vergunning nodig. Zolang deze niet aan de straatkant wordt geplaatst en qua hoogte niet boven de nok uitkomt, heeft u geen vergunning nodig. De vakman van Kunststofkozijnen.nl geeft u hierover advies, maar u kunt natuurlijk ook altijd terecht bij uw eigen gemeente voor de plaatselijke regels. Voor een monumentaal pand gelden andere regels. Dit kunt u ook het best opnemen met uw eigen gemeente.

Gratis offerte

Een kunststof dakkapel is een prettige uitbreiding van uw woning. Vraag vrijblijvend offertes op en vergelijk de beste prijzen bij u in de buurt.

Keuze dakkapel

U heeft keus uit verschillende types dakkapellen:

  • Plat dak
  • Schuin dak
  • Verhoogde nok
  • Prefab
  • Traditioneel gebouwd
  • Kleuren en profiel

Een uitbreiding met een plat dak komt het meest voor, omdat dit vaak zonder vergunning gebouwd mag worden. Bij dit model steekt het platte dak uit, maar het hoogste punt is altijd lager dan de nok. Een dakkapel met een schuin dak vloeit door de schuine lijnen over in het dak. Er is minder onderhoud nodig omdat het regenwater en vuil er vanzelf afspoelt. Een kapel met een verhoogde nok kan alleen met een vergunning worden geplaatst. Het wordt bovenop het dak geplaatst voor een hogere en lichte zolderkamer. Daarnaast is er keus tussen een prefab of een traditionele bouw. Een prefab wordt in één dag geplaatst en is vaak voordeliger. Als de dakkapel ter plekke wordt gebouwd, duurt dit enkele dagen tot weken.

Een kunststof dakkapel is in allerlei kleuren verkrijgbaar. Als het niet mogelijk is om precies de kleur van uw woning of dakpannen te krijgen, kunt u het best een afwijkende kleur kiezen, zodat het door een duidelijk verschil toch goed bij elkaar past. Kies bijvoorbeeld de kleur van uw kozijnen, zodat het een geheel vormt met uw woning. Laat u zich ook vrijblijvend adviseren door de experts van Kunststofkozijnenbedrijf.nl.