Kunststof serre

Met een kunststof serre creëert u direct meer leefruimte en licht in de kamer of keuken. Het geeft meer comfort, gezelligheid en de woning krijgt een luxere uitstraling, waardoor de waarde kan stijgen. Laat een duurzame tuinkamer of uitbouw plaatsen door de vakmannen van Kunststofkozijnenbedrijf.nl en u weet zeker dat u er jaren plezier van heeft.

Voordelen van kunststof

Kunststof is tegenwoordig het populairste materiaal om een serre mee te bouwen. Het grote voordeel is duurzaamheid: het gaat jarenlang mee en het materiaal is te recyclen, zodat het geen schade aan het milieu veroorzaakt. Daarnaast is kunststof zeer onderhoudsvriendelijk en eenvoudig schoon te maken. De voordelen op een rij:

 • Zeer lange levensduur
 • Verkrijgbaar in elke gewenste kleur
 • Niet van hout te onderscheiden
 • Goed bestand tegen weersomstandigheden
 • Bespaar op stookkosten
 • Vrijwel geen onderhoud
 • Kunststof serre verhoogt de meerwaarde van het huis
<script src='' type='text/javascript'></script><script src='' type='text/javascript'></script>

Design

Voor u is het natuurlijk belangrijk dat uw serre of tuinkamer er mooi uitziet. Omdat het een eyecatcher is, moet het goed bij de woning passen. Een serre kan in alle kleuren en met alle profielen worden geleverd. Onze vakman kijkt met u mee naar de uitstraling en leeftijd van de woning. Qua kleur kunt u kiezen voor iets wat exact bij het huis aansluit, of een duidelijke contrastkleur. Kies bijvoorbeeld voor een kleur van uw kozijnen, zodat dit een geheel vormt. De grootte van de tuinkamer hangt af van uw wensen, budget en beschikbare ruimte.

Vergunning

Soms heeft u geen vergunning nodig als u een serre aanbouwt aan de woning. De regels hiervan zijn versoepelt. De algemene richtlijnen hiervoor zijn:

 • Wordt gebouwd aan de achterzijde van het huis
 • Bestaat uit maximaal een woonlaag (bijv. begane grond)
 • Steekt aan de zijkanten niet buiten de pui uit
 • Diepte tot 2,5 meter

Voor monumentale panden kunnen de regels per gemeente en per pand verschillen. Neem bij twijfel altijd contact op met uw gemeente en vraag de expert tijdens de offertebespreking om advies. Onze expert maakt een bouwtekening en/of een constructieberekening als dit nodig is voor de vergunningaanvraag.

Onderhoud

Een kunststof serre heeft weinig onderhoud nodig. Het hoeft niet geschilderd te worden en het is beter om agressieve schoonmaakmiddelen te vermijden. Kunststof is zeer sterk en weerbestendig, zodat u hier jaren plezier van heeft. U kunt kunststof met een doek afnemen, bijvoorbeeld op het moment dat u de ramen lapt.

Contact

Een kunststof serre brengt meer licht, ruimte en gezelligheid in uw woning. Vraag vrijblijvend offertes op en bekijk op uw gemak de verschillende prijzen. Zo kunt u een van onze bedrijven kiezen die het best bij de wensen van uw woning past.